Bosanski Bosanski English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Русский Русский Español Español

Stevenu Seagalu smiješi se posao u vojsci Srbije: Specijalna brigada traži dva aikido majstora


Traže se dva majstora realnog aikida sa crnim pojasom šesti dan, koji bi u svakom trenutku trebalo da budu na raspolaganju Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, piše između ostalog u tenderu Vojske Srbije, koji je prenijela Politika.

Ovi instruktori moraju da imaju certifikat za rad u skladu sa programom Ljube Vračarevića, a potrebno je da prođu sigurnosne provjere kako bi mogli da drže časove u vojnom objektu, tačnije u kasarni “Rastko Petrović” u Pančevu, gdje je sjedište Specijalne brigade. Ljubomir Vračarević postao je majstor aikidoa 1971. godine, ali je, poštujući dostignuća japanskih majstora, izgradio svoj stil primjeren mentalitetu, konstituciji i tradiciji ljudi podneblja sa kog potiče, navodi se na sajtu “Wikipedia” i dodaje da je dugi niz godina radio sa policijom i specijalnim jedinicama vojske, piše Blic.rs.

Postao je poznat i u svijetu jer je obučavao jedinice policije, vojske, službe sigurnosti, kao i tjelohranitelje više svjetskih državnika državnika.

S druge strane, još jedan poznati aikido majstor spominjao se nedavno kao mogući trener srbijanskim specijalnim jedinicama.

Radi se o holivudskom glumcu Stevenu Seagalu, koji je boravio u Beogradu krajem 2015. godine. On je tada izjavio da nije dobio zvaničan poziv iz Srbije da obučava specijane jedinice, ali da bi, ako bi ga dobio, to odmah prihvatio.