Bosanski Bosanski English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Русский Русский Español Español

Dirljivo pismo podrške prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću: ‘Babiju za rođendan’


Očito odlučna u namjeri da ustraje u javnoj podršci za svog ‘životnog heroja’, Tuzlanka Adna Memić, studentica druge godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, i bivši pacijent  prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića, doktora svjetskog kalibra i ratnog doktora heroja… dostavila je u našu redakciju još jednu svojevrsnu reakciju na javna dešavanja koja se vezuju za svojevrstan javni linč na doktorovu ličnost.
Obzirom da je Adnin motiv da ličnim primjerom i zalaganjem doprinese da se zadrži pažnja javnosti na pokušaju, po svemu sudeći, orkestrirane degradacije profesionalnog i ličnog ugleda prof.dr. Gavrankapetanovića, te da se da podrška onom dijelu javnosti koji traži fer i pravičan odnos nadležnih prema cijelom slučaju, to Adninu ‘reakciju’ objavljujemo u cjelosti, kako stoji:

‘Babiju za rođendan’

Na današnji dan rođen je moj drugi babo. Rođen i poslan na svijet da daje nadu u život! Poslan da ga djeca vole… Ni slutila nisam da ću ga upoznati, da će mi spasiti život. A ni zamisliti nisam mogla da će me toliko zavoljeti, da me danas uslovljava sa “kćeri moja”.

Danas je babo tvoj dan! Sretan ti rodendan!!!
Znam da nema toliko vrijednog poklona koji bih ti mogla pokloniti, jer si ti meni poklonio najdragocijeniji poklon: da nastavim živjeti!
Ovaj tekst je samo mali dio zaslužene pažnje. Želim ti prvo puno zdravlja, pa onda sreće, ljubavi, rahatluka, da ove teške dane prebrodimo zajedno.
Danas nažalost nisam s tobom, a znaš da bih voljela, pa da zajedno proslavimo, ali eto … okolnosti su takve.
Bez obzira na sve ti znaš da si i danas u mojim mislima, kao i svaki drugi dan. Još jednom tvoje sunce (kako me ti zoveš) želi ti sretan rođendan.
Volim te!!!!!
Adna Memić